23948sdkhjf

Pappersproducenter försöker höja priser i Tyskland

2012-11-26 Höga kostnader för råvaror och transporter tynger en redan svag lönsamhet och nu flaggar tillverkare av finpapper för prishöjningar på den tyska marknaden. Men analytiker tvivlar.
Efter att en producent av bestruket finpapper för rulloffset nyligen meddelat sina kunder om prishöjningar på den tyska marknaden från januari nästa år, så har ytterligare tillverkare hakat på. Men marknaden tvivlar på att höjningarna går igenom.

En tillverkare flaggar för en prishöjning på fem procent från 1 januari på bestruket finpapper, en annan säger att priset kommer att höjas på de kvaliteter där priset är ”ohållbart” lågt, utan att precisera vilka papper det handlar om.

Men enligt marknadsanalytiker är det fråga om en önskan från leverantörerna att justera priset på grund av svag lönsamhet, snarare än att det skulle vara fråga om en efterfrågestyrd prisökning. Alla klagar på svaga marginaler men det är inte passande att flagga för prisökningar på den tyska marknaden då en ”priserosion” pågår, heter det.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078