23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Process Nordic
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Sulfitvanilj fyller 50

2012-04-17 Borregaards tillverkning av vanillin baserat på sulfitavlut firar 50-årsjubileum nu i april. Fabriken i Sarpsborg i Sydnorge är alltjämt den enda i världen att framställa den cellulosabaserade vaniljsmaken.

Kaffe med tårta – naturligtvis med vaniljsmak – bjöds personal och inbjudna gäster, när vanilj-jubileet firades på Borregaards fabrik i Sarpsborg i april.

Ett jubileum värt att fira, menade Per Sørlie, VD i Borregaard, eftersom produkten levt i 50 år och alltjämt säljer bra. Både marknadsposition och intjäningsförmåga har stärkts de senaste åren, enligt Sørlie.

Borregaard är ensam i världen om det ligninbaserade vaniljsmakämnet. Konkurrenter finns, men med smakämnen baserade på petrokemiska råvaror.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062|instance-web03