23948sdkhjf

Ny organisation i Sveaskog

2012-01-20 Sveaskog inför en ny organisation, där affärsverksamheten fördelas på tre geografiska marknadsområden och ett affärsområde.
Sveaskogs verksamhet, med försäljning av virke och biobränsle, produktion, logistik och skogsbruk, kommer att organiseras i tre geografiska marknadsområden. Dessa blir: Nord, som omfattar Norrbotten, Västerbotten samt norra delen av Jämtland och Västernorrland; Mitt, som omfattar Jämtland och Västernorrland (i huvudsak söder om E14), Gävleborg, Dalarna, Värmland, Västmanland, Uppsala, Stockholm, Södermanland samt delar av Östergötland och Västra Götaland (gränsen till Syd går längs Göta Kanal); Syd som omfattar delar av Östergötland och Västra Götaland samt Jönköping, Kronoberg, Kalmar, Blekinge, Skåne och Halland.

Huvudorter för marknadsområdeskontoren kommer att vara Piteå, Örebro och Växjö. Sveaskogs upplåtelseaffärer, markaffärer och fastighetsadministration organiseras i ett affärsområde, Fastigheter.

- Den nya organisationen innebär ett effektivare arbetssätt. Den förändrar inte Sveaskogs mål och strategiska inriktning vad gäller skogsbruk och naturvård eller utveckling av nya affärer baserade på vår råvara och skogsmark, säger PO Wedin, VD i Sveaskog.

En ny koncernledning trädde i kraft den 19 januari.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062