23948sdkhjf

Positivt mottagande för SCA-affären

2012-01-18 Flera banker höjer riktkursen för SCA till följd av tisdagens besked om en avyttring av förpackningsverksamheten till den brittiska förpackningskoncernen DS Smith.
SEB Enskilda har höjt riktkursen på SCA från 114 till 133 kronor, till följd av tisdagens aviserade försäljning av förpackningsverksamheten. Rekommendationen köp kvarstår. Det rapporterar nyhetsbyrån Direkt.

DNB Markets höjer riktkursen för SCA till 140 kronor, från tidigare 127 kronor. Rekommendationen är fortsatt köp. Banken bedömer att priset på verksamheten är attraktivt, och dessutom stärker affären uppfattningen att SCA bör ses som ett konsumentbolag.

Nordea Markets höjer riktkursen med tio kronor till 130 kronor. Rekommendationen köp kvarstår. Cheuvreux höjer riktkursen till130 kronor, från tidigare 115 kronor. AGB Sundal Collier drar upp riktkursen till 125 kronor, från tidigare 115 kronor, men sänker sin rekommendation till behåll, från tidigare köp.

Beskedet om SCAs försäljning av förpackningsverksamheten ledde till att bolagets aktiekurs steg med sju procent på tisdagsmorgonen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078