23948sdkhjf

Munksund och Obbola förblir i SCAs ägo

2012-01-17 SCAs två kraftlinerbruk i Sverige, Munksund och Obbola, ingår inte i uppgörelsen med brittiska förpackningskoncernen DS Smith, som köper SCAs förpackningsverksamhet.
SCAs två kraftlinerbruk i Sverige, Munksunds bruk i Piteå och Obbola bruk utanför Umeå, ingår inte i transaktionen. Bruken är väl integrerade i SCAs skogsindustriella verksamhet, skriver SCA i ett pressmeddelande.

I samband med transaktionen kommer en nedskrivning av goodwill att ske med cirka fyra miljarder kronor, vilket medför att SCAs kvarvarande kraftlinerverksamhet ej belastas med någon goodwill.

I Sverige berörs drygt 700 anställda vid SCAs konverteringsanläggningar i Värnamo, Järfälla utanför Stockholm och Mariestad av affären. SCA Packaging har också mindre enheter i Norrköping, Malmö, Göteborg, Avesta, Piteå, Kramfors och Urshult.

Avyttringen av förpackningsverksamheten är ett logiskt steg för SCA, enligt vad en skogsanalytiker uppger för Nordisk Papperstidning. Härom året sålde SCA sin förpackningsverksamhet i Nordamerika, vilket man även gjort i Asien.

Munksunds bruk, som alltså blir kvar i SCA tillsammans med Obbola linerbruk, firar 50-årsjubileum denna vinter. Kraftlinerproduktionen i Munksund startade 1961.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062