23948sdkhjf

Stora Enso möblerar om i den interna organisationen

2012-01-17 Stora Enso skapar ökad flexibilitet och konkurrenskraft genom en ny affärsområdesstruktur.
Stora Enso har beslutat att förnya strukturen för sina affärsområden och rapporteringssegment. Koncernen kommer att slå ihop sina rapporteringssegment Newsprint and Book Paper, Magazine Paper och Fine Paper till ett affärsområde, som ska heta Printing and Reading.

Rapporteringssegmenten Consumer Board och Industrial Packaging ska utgöra affärsområdet Renewable Packaging. Dessutom upprättas ett nytt affärsområde som kallas Biomaterials, och som huvudsakligen består av företagets samriskbolag för massabruk, fristående massabruk och trädplantager. Affärsområdet Wood Products kommer att byta namn till Building and Living.

Koncernen kommer därmed att ha fyra affärsområden och rapporteringssegment: Biomaterials, under ledning av Juan Bueno, Printing and Reading, under ledning av Juha Vanhainen, Renewable Packaging, under ledning av Mats Nordlander, och Building and Living, under ledning av Hannu Kasurinen

Förändringarna inom affärsområden och ledningen träder i kraft i dag, 17 januari.

- Vi organiserar våra verksamheter i enlighet med de olika marknader och kunder de betjänar. Avsikten är att öka konkurrenskraften, flexibiliteten och snabbheten i vår organisation samt att tydliggöra ansvar och minimera beroendet mellan de olika verksamheterna, säger Stora Ensos VD, Jouko Karvinen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065