23948sdkhjf

Industritoppar kräver ny forskningspolitik

2012-01-13 Ett antal tunga näringslivsföreträdare, bland dem några VD:ar inom pappersindustrin, kräver i en debattartikel nyligen en ny inriktning på den svenska forskningspolitiken.
Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling, KK-stiftelsen, har nyligen riktat skarp kritik mot regeringens fokusering på Nobelpris och ett fåtal elituniversitet. I en rapport visar KK-stiftelsen att forskning, som görs av lärosäten och näringsliv i samarbete, skapar arbetstillfällen, tillväxt och en bättre akademisk verksamhet. Det skriver ett antal näringslivsföreträdare, bland dem Anders Björn, VD i Metso Paper Karlstad, Leif Brode´n, VD i Södra, och Ulf Larsson, VD i SCA Forest Products, i en debattartikel i Upsala Nya Tidning.

”Rapporten är ett kvitto på vår praktiska erfarenhet”, skriver artikelförfattarna. ”Företag och forskning utvecklas mycket effektivt, när de agerar i samspel med varandra. Det är därför hög tid att regeringen gör upp med föreställningen att den bästa forskningen alltid är inomvetenskaplig”.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063