23948sdkhjf

SCA startar hemtjänst i Kina

2012-01-03 SCA tar ett helt nytt grepp i Kina och startar ett hemtjänstbolag i Shanghai. Avsikten är att få fäste på den kinesiska marknaden för inkontinensskydd.
Kinas enorma tillväxt, en växande medelklass och allt fler äldre som ska vårdas i hemmet har skapat en potentiell jättemarknad för SCAs hygienprodukter. Det rapporterar Dagens Industri. Tidningen skriver:

Enligt Kinas senaste femårsplan ska många av de äldre vårdas i hemmen. Problemet är att enbarnspolitiken gör att det inte finns tillräckligt med arbetskraft för att både hålla igång industrin och vårda de äldre.

I den svårlösta ekvationen har SCA hittat en möjlig jättemarknad för sina inkontinensskydd och startar därför ett hemsjukvårdsföretag i landet.

– Inkontinensmarknaden har inte tagit fart i Kina, men den börjar växa i takt med den nya medelklassen. Det är en enorm marknad som ligger framför oss, och som väntas växa med 20 procent per år, säger Ulf Södertström, Asienchef på SCA, till Dagens Industri.

SCAs hemsjukvårdsföretag heter Jiahu, rapporterar DI, och ägs tillsammans med Singaporenoterade Econ Healthcare Group. Målet är att inom ett par år ha 1 000 sjuksköterskor i Shanghai och sedan expandera till flera kinesiska storstäder.

Globalt omsätter marknaden för inkontinensskydd cirka 55 miljarder kronor. SCA är världsledande och har i dag en andel på 25 procent av en marknad som växer med fyra procent per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141