23948sdkhjf

GL&V Karlstad bygger om fiberlinje i Österrike

2012-01-02 GL&V i Karlstad har slutit ett omfattande avtal med Schweighofer Fiber i Hallein, Österrike, gällande en ombyggnad av brukets fiberlinje för produktion av dissolvingmassa.
Anläggningen ska anpassas för tillverkning av specialmassa för exempelvis textilindustrin. Den tidigare finskägda industrianläggningen i Hallein har för första gången en inhemsk ägare, som har bestämt sig för att satsa och expandera.

- Vi vill skapa ett bredare sortiment och även kunna producera högkvalitativ specialmassa, vilket vi snart kommer kunna göra för första gången i Hallein, säger Jörg Harbring, VD i Schweighofer Fiber.

GL&Vs Karlstadkontor kommer fram till i höst att projektera, leverera och installera ett processkoncept, skräddarsytt för produktion av den nya specialmassan.

Fredrik Björck, försäljningschef på GL&V är nöjd:

- Schweighofer Fiber är en ny aktör i branschen, och det känns förstås väldigt smickrande att de valt att samarbeta med oss. Det här projektet kommer att genomföras i sin helhet från Karlstadkontoret, där vi har erfarenhet av liknande projekt med lyckade resultat. Vi har fullt upp och behöver inom kort nyanställa ett antal ingenjörer för att kunna fortsätta vår expansion under 2012.

Schweighofer Fiber Hallein kommer efter projektet ha en årskapacitet på knappt 170 000 ton massa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063