23948sdkhjf

Konkurs och nystart för Cellcomb

2011-12-23 Karlstadsbaserade Cellkomb AB, som utvecklat hygieniska pappersmaterial för sjukvårds- och livsmedelssektorn, har gått i konkurs. Men bolaget kan komma att återuppstå.
Cellcomb AB försattes i konkurs på egen begäran efter en misslyckad rekonstruktion tidigare i höst. Nu kan bolaget återuppstå med samma namn – men rensat från skulder på 12–13 miljoner kronor. Det skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Förre näringsministern och TCO-ordföranden Björn Rosengren samt affärsmännen Mikael Sohlberg och Pelle Törnberg lämnade Karlstadsföretaget Cellcombs styrelse innan konkursen den 8 december. Nu återkommer de som nya ägare till företaget.

– Försäljningen har godkänts av fordringsägarna Danske Bank, Almi och staten, säger konkursförvaltaren, advokat Lennart Högberg, till NWT. Även företagsnamnet Cellcomb har överlåtits.

Cellcomb hade på 1990-talet framgång med tillverkning av skyddslakan av pappersmaterial för sjukvården. I juni i år lanserade Cellcomb ett hygieniskt absorberande pappersmaterial för livsmedelsindustrin.

I höstas blev det uppenbart, att företaget hade stora ekonomiska problem, och i mitten av november inleddes en företagsrekonstruktion. Rekonstruktionen avbröts den 2 december, och följdes av en konkursbegäran från företagets dåvarande ägare.

Cellkomb har 25 anställda. Ungefär hälften har varslats om uppsägning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.549