23948sdkhjf

30 miljoner julkort av papper

2011-12-23 Drygt 30 miljoner julkort har skickats med posten i år. Sju av tio svenska hushåll skickar traditionella julkort av papper, som därmed håller sin ställning i samhället.
Postens första prognos över antalet skickade julkort i år visar, att svenskarna har skickat drygt 30 miljoner julkort i år, vilket är i nivå med förra året. Det är ungefär lika många som på 50-, 60 och 70-talen.

– Det är glädjande att traditionen att skicka julkort är så djupt rotad. Med drygt 30 miljoner julkort i Sverige har vi ännu en gång fått ett kvitto på att den handskrivna hälsningen är mycket mer personlig än ett SMS eller uppdatering på Facebook, säger Andreas Falkenmark, chef Posten Meddelande Sverige.

Traditionella fysiska julkort är betydligt mer populära att få och skicka än elektroniska julhälsningar. Åtta av tio (79 procent) privatpersoner i Sverige föredrar att få sina julkort med posten, medan drygt 16 procent helst vill få en digital hälsning. Det visar en undersökning som TNS SIFO gjort på uppdrag av Posten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.485