23948sdkhjf

Indien räknar med sjuprocentig tillväxt

2011-12-23 Indiens BNP-tillväxt förväntas uppgå till mellan 7,25 och 7,75 procent under det innevarande räkenskapsåret med mars som sista månad.
Det skriver Dagens Industri på nätet och refererar till Indiens finansminister, enligt Dow Jones Newswires.

Vidare är finansministern övertygad om att inflationen i Indien kommer att sjunka till mellan sex och sju procent fram till mars.

Indiens BNP-tillväxt uppgick till +6,9 procent i årstakt under räkenskapsårets andra kvartal, juli-september. Under det första kvartalet uppgick den indiska BNP-tillväxten till 7,7 procent.

Papperskonsumtionen i Indien kommer att öka kraftigt under de närmaste åren, och landets pappersindustri väntas inom loppet av fem år växa från dagens årsproduktion på runt nio miljoner ton till 14 miljoner ton. Den pågående kapacitetsutbyggnaden av Indiens pappersindustri beräknas i pengar uppgå till omkring 900 miljarder rupier eller 130 miljarder svenska kronor.

För de stora nordiska papperskoncernerna, till exempel SCA och Stora Enso, står ökad närvaro på den indiska marknaden högt på agendan. För leverantörer till pappersindustrin är Indien också en het marknad.

I höstas drog Innventia och IVL Svenska Miljöinstitutet, tillsammans med Confederation of Indian Industry, igång en satsning för att miljöanpassa och effektivisera den snabbt växande indiska massa- och pappersindustrin. Tanken med projektet är att matcha svenskutvecklad teknik med behoven inom indisk massa- och pappersindustri.

Projektets främsta mål är dock att gynna svensk miljöteknikexport till Indien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063