23948sdkhjf

M-real ökar kapaciteten på falskartong

2011-12-12 M-reals kapacitetsutbyggnad i kartongbruket i finska Kyro är klar. I Kyro produceras kartongkvaliteterna Carta Elega och Avanta Prima, vilka huvudsakligen används till förpackningar av skönhetsmedel och läkemedel.
Ombyggnaden i Kyro ökar brukets kapacitet med 40 000 ton falskartong till 190 000 ton per år.

– Den ökade kapaciteten gör det möjligt för oss att ge kunderna bättre service med kortare ledtider och bättre tillgänglighet, säger Mika Joukio, ansvarig för M-reals affärsområde Consumer Packaging.

– Vi tror att efterfrågan på våra produkter av färskfiber kommer att öka som en följd av deras renhet, lägre ytvikter och miljömässiga hållbarhet, fortsätter Joukio.

I ett separat joint venture bygger M-real ett biokraftvärmeverk vid kartongbruket i Kyro för att ersätta fossil naturgas med biobränsle, huvudsakligen bark, flis, trärester och kasserat trä tillsammans med utskott från bruket. Biokraftvärmeverket kommer också att producera fjärrvärme till kommunen. Efter starten nästa höst kommer utsläppen av koldioxid från Kyro bruk att minska med cirka 100 000 ton per år.

M-reals investeringsprogram, vilket totalt ökar kapaciteten av falskartong med 150 000 ton till 935 000 ton per år, omfattar ombyggnaden i Simpele, som var klar i somras, och i Äänekoski, som blir klar i vår. Tillsammans med en investering på 16 miljoner euro i Kemiart Liners och investeringen i biokraftvärmeverket i Kyro kommer de totala investeringarna inom Consumer Packaging under 2011 och 2012 att överstiga 100 miljoner euro. /AA
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062