23948sdkhjf

Stark utveckling för papperskluster

2011-01-04 2010 blev något av ett rekordår för The Paper Province. Antalet medlemsföretag fortsatte att öka, samtidigt som samarbetet med universitet och offentliga aktörer på regional och nationell nivå fördjupades.
Karlstads universitet och The Paper Province kom under fjolåret överens om att skapa ett tillväxtkontor för små- och medelstora företag. Syftet är att förbättra innovationsstödet inom och massa- och pappersindustrin och på så sätt bidra till en ökad regional tillväxt.

The Packaging Greenhouse stärkte sin position som en av Sveriges ledande industriforsknings- och utbildningsmiljöer. Projektet The Energy Square, världens första internationella center för energieffektivisering inom massa- och pappersindustrin, har etablerats och blir nu en ordinarie del av verksamheten inom The Paper Province.

- Att The Paper Province nu rankas som ett kluster i världsklass är naturligtvis jättekul. Det visar att det arbete och engagemang som våra medlemsföretag, Region Värmland, Karlstads universitet, kommuner och andra offentliga aktörer bidrar till ger resultat, säger Mats Williams, VD i The Paper Province.

The Paper Province bildades 1999 och ägs och drivs av ett 90-tal medlemsföretag i Värmland med omnejd, alla verksamma inom massa- och pappersindustrin.

- Inom kort kommer vi att presentera en färsk undersökning, som visar att massa- och pappersindustrin i regionen haft en tillväxt på flera hundra miljoner kronor de senaste fem åren, krisåren inräknade, säger Mats Williams.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063