23948sdkhjf

Nya massaanalysatorer till Vallvik och Maxau

2010-12-29 Rottnerosägda Vallviks bruk har, liksom Stora Enso Maxau bruk i Tyskland, beställt nya massaanalysatorer. En framgång för Eurocon Analyzer AB, vars analysator PulpEye kommer att installeras vid de båda bruken.
Eurocon Analyzer ska installera PulpEye massaanalysator i fiberlinjen på Vallviks bruk samt i slipmassalinjen på Maxau bruk i Karlsruhe, Tyskland. Det sammanlagda ordervärdet uppgår till cirka tre miljoner kronor, skriver Eurocon i ett pressmeddelande.

?PulpEye är baserad på senaste teknik och utför automatiskt noggranna mätningar med hög frekvens, vilket är en nödvändighet för att övervaka och styra de viktigaste kvalitetsegenskaperna i massaproduktionen. Detta ger ett mervärde i stabilare kvalitet, enligt Eurocon.

- Rottneros Vallvik och Stora Enso Maxau har givit oss ett långsiktigt förtroende som vi kommer att förvalta på bästa sätt, säger Öjvind Sundvall på Eurocon.

Eurocon Consulting AB är ett svenskt företag, som grundades 1990 med huvudkontor i Örnsköldsvik och verksamhet i Sundsvall, Gävle och Kiruna. Bolaget har cirka 135 medarbetare och erbjuder konsulttjänster och produkter för olika processer inom massa- och papper-, energi-, kemi-, verkstads- samt gruv- och stålindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109