23948sdkhjf

Holmen och Vattenfall tecknar nytt elavtal

2010-12-22 Holmen och Vattenfall har tecknat ett nytt långsiktigt avtal om elleveranser. Överenskommelsen innebär, att Holmen under en sexårsperiod – med start 2016 – köper cirka 0,9 TWh el årligen av Vattenfall. Det motsvarar cirka 30 procent av Holmens köpbehov av elkraft.

Holmen är till cirka en tredjedel självförsörjande på elenergi genom produktion i hel- eller delägda vattenkraftverk samt mottrycksproduktion vid bruken. Koncernens elförbrukning i Sverige uppgick 2009 till cirka 3,9 TWh.

- Detta är ett viktigt avtal för Holmen, som verkar i en omvärld där osäkerheten om framtida elförsörjning är stor, säger Holmens koncernchef, Magnus Hall, i ett pressmeddelande. Vi är glada över att kunna utöka vårt långvariga och goda samarbete med Vattenfall.

- Långsiktig energiförsörjning och effektiv förbrukning är viktiga faktorer för våra kunder i basindustrin. Vi gläder oss därför mycket åt att ha fått Holmens fortsatta förtroende i detta samarbete, framhåller Torbjörn Wahlborg, chef Vattenfall Norden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047