23948sdkhjf

Myllykoski vill avskeda 140

2010-12-14 Finska papperstillverkaren Myllykoski planerar att minska antalet anställda ytterligare. 140 jobb är i foarozonen vid bruket i Kouvola i södra Finland.
Myllykoski siktar på att minska antalet anställda vid sitt finska bruk med cirka 140 personer. Förhandlingar mellan fack och företagsledning inleds nästa vecka, 20 decdember. Personalminskningen uppges vara en del av ett mål att förbättra resultatet med uppskattningsvis 30 miljoner euro per år, rapporterar nyhetsbyrån SIX.

Totalt sysselsätter Myllykoski-koncernen cirka 2 700 personer, Myllykoskis bruk i Kouvola har cirka 450 anställda. En av brukets pappersmaskiner stoppades temporärt i slutet av november. Produktionen på den maskinlinjen ligger nere året ut, eventuellt också i januari.

I början av hösten kunde Papernet rapportera att UPM är intresserat av att ta över hela Myllykoski. Båda företagen har bekräftat att diskussioner pågår, men hittills har inget mer framkommit.

Myllykoski har lönsamhetsproblem och en hög belåning, som tynger koncernen, när pris och efterfrågan på företagets produkter sviktar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078