23948sdkhjf

Rottneros VD sågar energipolitiken

2010-12-10 Rottneros VD, Ole Terland, sågar den svenska energipolitiken. Sverige kan inte leva med dubbla energipriser mot omvärlden och tro att vi kan ha energikrävande produktion kvar i landet, säger han till nyhetsbyrån TT.
- Det är elbrist vi har i Sverige. Det finns ju inte ström. Då blir det så här med priserna. Vi saknar energipolitik, och det har vi gjort i många år, säger en upprörd Terland till TT.

Ole Terland anser, att den svenska energipolitiken riskerar att slå ut energiintensiv industri i landet.

- Sverige kan inte leva med dubbla energipriser mot omvärlden och tro att vi kan ha energikrävande produktion kvar i landet, säger han.

Terland tillägger, att det är absurt att energiproducenterna i landet tjänar på den elbrist, som nu slår mot den elintensiva industrin.

- Energibolagen tjänar en massa pengar på det höga elpriset. Det är ett perverst system att de som tjänar på det här är elbolagen, säger han.

Särskilt kritisk är Rottneros VD till hur kärnkraftverken drivs.

- Vi har fruktansvärt dåligt underhåll och driftstillgänglighet på våra kärnkraftverk. Det är grundproblemet. Varför Sverige är mycket sämre än omvärlden här, det begriper jag inte.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11