23948sdkhjf

Pappers säger nej till nollavtal

2009-12-15 Fackförbundet Pappers säger som väntat blankt nej till ett nollavtal, som Skogsindustrierna förespråkar. Pappers överlämnade på måndagen sina krav till motparten Skogsindustrierna, som anser att utrymmet för centrala löneökningar är obefintligt.
Pappers skriver i ett pressmeddelande på tisdagen, att förbundet anser, att den svenska modellen med generella löneökningar på förbundsnivå skapar förutsättningar för reallöneökningar och en konkurrenskraftig svensk skogsindustri.

Skogsindustriernas utgångspunkt är ett nollavtal. Organisationen betraktar Pappers' krav som orimliga, såväl för företagen som för samhällsekonomin. Branscherna visar generellt dålig lönsamhet, och dessutom är arbetsmarknadsläget mycket allvarligt och i synnerhet för ungdomar, skriver Skogsindustrierna i ett pressmeddelande. Endast på företagsnivå kan det finnas förutsättningar för löneutveckling, menar Skogsindustrierna.

– Jag är inte särskilt förvånad över Skogsindustriernas utspel. Men jag förstår inte deras motiv till att vilja förändra en lönebildning som fungerat väl under hela den period som Industriavtalet gällt. En lönebildning som gett reallöneförbättringar, låg inflation, låga räntor samt en konkurrenskraftig svensk skogsindustri, säger Jan-Henrik Sandberg, Pappers förbundsordförande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078