23948sdkhjf

Pappersindustrin först ut i avtalsrörelsen

2009-12-14 Pappersindustrin är först ur startblocken i årets avtalsrörelse. På måndagen skedde utväxlingen av avtalskrav mellan Skogsindustrierna och Pappers, och därmed är avtalsrörelsen formellt igång.
iPå måndagen ägde den första utväxlingen av avtalskrav rum, och det är Skogsindustrierna och Pappers som står för premiären. Senare i veckan byter IF Metall, Unionen och Sveriges Ingenjörer kravlistor med arbetsgivarna inom industrin.

Pappers presenterade I slutet av november sina krav inför avtalsrörelsen. I korthet begär man, som Papernet tidigare rapporterat, 620 kronor mer I månaden. Kravlistan rymmer också en låglönesatsning, där ambitionen är att jämna ut löneskillnader mellan bruken. Skogsindustrierna betecknade Pappers’ krav som oansvariga. Flera av kraven är är förenade med stora kostnader, enligt Skogsindustriernas förhandlingschef, Per Hidesten:

- Industriavtalet äventyras av kravbilden.?? Nu kan vi börja räkna på vad kraven kostar, men mycket är som sagt inte rimligt utifrån den situation som våra medlemsförtag befinner sig i.?

Förhandlingarna beräknas starta i januari.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078