23948sdkhjf

Banker säljer Rottnerosaktier

2009-12-14 De fem banker, som omvandlat lån till Rottneros till aktier i bolaget, har hittat köpare till cirka hälften av aktierna och planerar att avyttra även resterande aktier.
Fem banker – Danske Bank, DnB Nor, HSH Nordbank, Nordea och BBVA – gick, som Papernet rapporterat, med på att omvandla lån till Rottneros på 200 miljoner kronor till aktier i bolaget i samband med den nyligen genomförda nyemissionen. Ganska omgående såldes ungefär hälften av bankernas aktieinnehav, och mycket tyder på att bankerna kommer att sälja även resterande aktieinnehav, uppger källor till Nordisk Papperstidning/Papernet.

Skuldkonverteringen gav sammantaget de fem bankerna cirka 29 procent av aktierna i Rottneros, men Dagens Industris nätupplaga rapporterade i ett tidigt skede, att bankerna hittat köpare till nära hälften av aktierna. I och med det minskade bankernas sammanlagda ägarandel i Rottneros till cirka 16 procent. Bankerna kommer att ställa ut köpoptioner, som vid fullt utnyttjande kommer att reducera ägandet till noll, erfar Nordisk Papperstidning/Papernet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094