23948sdkhjf

"Arctic Paper tar inte sitt moraliska ansvar"

2009-12-11 Arctic Paper hade tillräckligt med pengar för att köpa Grycksbo pappersbruk, men inte för att göra rätt för sig vid nedläggningen av Håfreströms bruk. Den salvan kommer från fackförbundet Pappers, som oroas över att uteblivna pensionslösningar vid nedläggningen av Håfreström ska bli prejudikat i branschen.
Ola Johansson är Pappers avdelningsordförande vid numera nedlagda Håfreströms bruk i dalsländska Åsensbruk.?? Han är starkt kritisk till hur ägaren, Arctic Paper, agerat i samband med nedläggningen. Han har allt sedan nedläggningen försökt förhandla fram avtalspensioner, i första hand för 22 anställda över 60 år.

.??- Vi lyfte frågan redan när varslet kom, men företaget har hela tiden förhalat frågan.?? För ett par veckor sedan kom så beslutet; det blir inga pensionslösningar för Håfreströms trotjänare. Det finns inga pengar, säger Ola Johansson till tidningen Dagens Arbete.

Ola Johansson tycker inte att företaget tagit sitt moraliska ansvar, skriver Dagens Arbete. Han jämför med Holmens nedläggning av Wargöns bruk. Där ställde företaget upp med en rejäl påse pengar för olika omställningsåtgärder.

Pappers förbundsordförande, Jan-Henrik Sandberg, menar att det varit kutym inom branschen att ställa upp med omställningspengar vid neddragningar och nedläggningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063