23948sdkhjf

Metso varslar 45 i Karlstad

2009-01-19 Metso varslar 45 anställda vid Metso Paper Karlstad AB. Viss tillverking för koncernens gemensamma behov, som hittills skett i Karlstad, flyttas till Jyväskylä i Finland.
Metso Paper Karlstad AB varslar 45 anställda. Neddragningen sker inom ramen för en total översyn av hela Metso-koncernen. Samtidigt med neddragningen i Karlstad sker en personalminskning med cirka 1 000 anställda i Finland.

Reduktionen och omstruktureringen av Metsos tillverkningsresurser i stort föranleds av en minskad orderingång för koncernen som helhet. För Metso Paper Karlstad AB innebär detta bland annat att viss tillverking för koncernens gemensamma behov, som hittills skett i Karlstad, flyttas till Jyväskylä.

- Vår kärnverksamhet i Karlstad, det vill säga mjukpappersteknologi globalt samt service till pappers- och kartongbruk inom Skandinavien, har för närvarande tillfredsställande orderbeläggning, säger Anders Björn, VD i Metso Paper Karlstad AB. Den neddragning vi nu tvingas göra, beror dels på att tillverkning flyttas från Karlstad, men också på att vi måste anpassa våra kostnader generellt.

Målet är att den nu aktuella personalminskningen ska vara genomförd före årsskiftet 2009/10 och ske genom förtida pensionsavgångar, frivilliga överenskommelser och uppsägningar. Varslen berör både kollektivanställda och tjänstemän. Antalet anställda inom Metso Paper Karlstad AB är cirka 500 personer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078