23948sdkhjf

Storsatsning på pocketböcker

2009-01-15 Tryckeriföretaget ScandBook satsar på att bli marknadsledande i Norden på tryckning av pocketböcker. Genom att investera i en ny tryckpress i Falun, specialanpassad för pocketböcker, får ScandBook en total kapacitet på 25 miljoner pocketböcker per år.
?Den nya tryckpressen är beställd och levereras före sommaren 2009. Limbindare och annan utrustning som krävs för pocketboksproduktion är under upphandling. Tillsammans med den pocketboksproduktion som sker i Smedjebacken, kommer ScandBook att kunna leverera 25 miljoner pocketböcker per år till kunder i framför allt Norden, skriver nyhetssajten Graphicnet.se.

– Det här är en strategisk investering, och vi satsar nu på att bli nordisk marknadsledare även på pocketböcker, säger ScandBooks VD, Pär Nilsson, i ett pressmeddelande.

ScandBooks anläggningar i Falun och Smedjebacken är mycket välinvesterade och därmed effektiva, samt ligger på bekvämt avstånd från de största kunderna i Norden. ScandBook ägs av riskkapitalfonden Accent Equity 2003 och företagets ledning och har 140 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109