23948sdkhjf

Pöyry får SCA-uppdrag i Mexico

2008-12-30 Pöyry har fått i uppdrag av Metso Paper att projektera SCAs nya mjukpappersfabrik i Mexico. Ordern är den andra viktiga på kort tid för Pöyrys svenska bolag.
I september rapporterade Papernet.se att SCA beslutat om en miljardinvestering i Mexico och ska bygga ett nytt tissuebruk i trakten av Mexico City. I ett första steg byggs en mjukpappersmaskin med en kapacitet på 60 000 årston, en returfiberanläggning, tre konverteringslinjer för toalettpapper samt ett distributionscenter. I mitten av december skrev SCA kontrakt med Metso Paper avseende leverans av en tissuemaskin av typen Advantage DCT 200TS.

- Att vi i hård konkurrens återigen får Metso Papers förtroende stärker Pöyrys ställning som ledande teknikkonsult inom mjukpappersområdet, säger Pöyrys Sverigechef, Börje Bergström, i en kommentar med anledning av att Pöyry fått i uppdrag att projektera den nya fabriken.

Projektet kommer att sysselsätta ett tiotal medabretare på Pöyrys kontor i Karlstad, som är Pöyrys kompetenscentrum för mjukpapper. Ordern är den andra viktiga på kort tid för Pöyrys svenska bolag, som i mitten av december fick i uppdrag att projektera och projektleda bygget av SunPines produktionsanläggning för förnyelsebart fordonsbränsle i Piteå.

SCAs nya mjukpappersbruk i Mesico ska tas i drift under andra halvåret 2010. /AA
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081