23948sdkhjf

Chefsskifte på Ortviken

2008-12-18 Det blir kvinnligt ledarskap på SCA-ägda Ortvikens pappersbruk i Sundsvall. Kristina Enander, för närvarande biträdande produktionschef på Ortviken, tar från årsskiftet över chefsstolen efter Alvar Andersson.
Kristina Enander har arbetat för SCA sedan 1993 och på Ortvikens bruk sedan 1995. Hon är civilingenjör med kemiinriktning.

- Jag är glad och stolt över det förtroende jag fått, säger hon. Vi står inför tuffa utmaningar när det gäller marknad, lönsamhet och kostnader. Vi behöver arbeta med att utveckla verksamheten, samtidigt som vi pressar kostnaderna.

- En säker fabrik ligger mig varmt om hjärtat, liksom det miljöansvar vi har som stor industri i regionen, tillägger hon.

Alvar Andersson kommer att fortsätta arbeta med uppdrag för affärsgruppsledningen.

Vid årsskiftet byter också Rolf Johannesson, marknadschef på Ortviken, jobb inom koncernen. Han har utnämnts till marknadsdirektör för tryckpapper och massa inom SCA Forest Products och blir därmed ansvarig för försäljning och marknadsföring av SCAs tryckpappers- och massaprodukter, inklusive ansvar för försäljningskontoren i tio länder. /AA
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062