23948sdkhjf

Produktionsbegränsningar vid Eka Chemicals

2008-12-17 Eka Chemicals stoppar temporärt produktionen av natriumklorat vid sina anläggningar i Norge och USA. Anledningen är minskande efterfrågan på världsmarknaden i kombination med höga energikostnader.
Eka Chemicals produktionsstopp är tillfälligt och gäller produktion av natriumklorat vid företagets fabriker i Mo i Rana i Norge och Columbus, Mississippi, USA. Eka kommer att dra ner på tillverkningen också vid andra fabriker.

- Vi ser globalt en minskad efterfrågan på natriumklorat för massablekning i kombination med eskalerande kostnader under senare år, säger Lennart Nilsson, Director Global Marketing, Eka Chemicals. Energikostnaderna planar nu ut men är fortfarande på en oacceptabelt hög nivå, vilket tvingnar oss att reducera vår globala produktionskapacitet.

- De nu beslutade produktionsstoppen innebär en betydande reduktion av vår kloratkapacitet. Vi kommer också att göra en del nödvändiga underhållsstopp efter en period av extremt högt kapacitetsutnyttjande i våra fabriker, tillägger Nilsson. /AA
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078