23948sdkhjf

Pöyry projekterar första biodieselfabriken

2008-12-16 Pöyry har fått i uppdrag att projektera och projektleda bygget av SunPines produktionsanläggning för förnyelsebart fordonsbränsle i Piteå. Anläggningen blir den första i världen att producera grön diesel från skogsråvara i industriell skala.
SunPines planerade produktionsanläggning för förnyelsebart fordonsbränsle i Piteå tas i drift i början av 2010 och blir den första i världen att producera grön diesel från skogsråvara i industriell skala.

Den nya fabriken, där tallolja används som råvara, kommer att ha en kapacitet på cirka 100 000 kubikmeter biodrivmedel per år, vilket motsvarar det årliga bränslebehovet för 100 000 dieselfordon. Totalt investerar SunPine ungefär 250 miljoner kronor i den nya anläggningen.

Uppdraget till Pöyry omfattar projektering, design, upphandling samt projektledning beträffande process, mekanisk utrustning, rör, el, instrument, processtyrning samt bygg och markanläggning. Ordervärdet till Pöyry uppgår till cirka 13 miljoner kronor.

- Vi är stolta över att få vara delaktiga i detta banbrytande projekt med positiv inverkan på miljön. Ordern visar att Pöyry är en komplett leverantör av ingenjörstjänster, även inom det växande biobränsleområdet, säger Pöyrys Sverigechef, Börje Bergström. /AA
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078