23948sdkhjf

SCA bäst på att bedöma risker i arbetsmiljön

2008-12-16 Avdelningen Research på SCA Hygiene Products AB i Göteborg och dess arbetsmiljöombud, Ulrika Libander, har fått Unionens arbetsmiljöpris 2008.
Priset delades ut i samband med Unionens arbetsmiljökonferens i Stockholm och togs emot av Ulrika Libander, Unionens arbetsmiljöombud, och Magnus Melander, avdelningschef.

Temat för priset var i år riskbedömning på arbetsplatsen.

Priset består av tre delar. Ett vandringspris, som är en skulptur av Alf Ekberg, ett pris till företaget/avdelningen på 10 000 kronor, som ska användas till att göra något roligt och nyttigt för personalen, samt ett pris på 10 000 kronor i form av ett presentkort på en resa till arbetsmiljöombudet.

Motiveringen till priset för avdelningen lyder: ”På avdelningen Research på SCA Hygiene Products AB genomför arbetsgivaren riskbedömningar vid förändring på ett mycket strukturerat sätt. Här bedöms risker för fysiska, psykiska och sociala arbetsmiljöförhållanden. Arbetet med riskbedömningar leder till handlingsplaner med effektiva åtgärder som ger verkan. Förändringsprocessen präglas av god samverkan och ömsesidigt förtroende mellan arbetstagare och arbetsgivare.”

Motiveringen till priset för arbetsmiljöombudet lyder: ”Ulrika Libander har med engagemang och entusiasm i sin roll som arbetsmiljöombud starkt medverkat till att riskbedömningar vid förändring fungerar utmärkt på avdelningen Research. Ulrika Libander har en mycket god förmåga att samverka med arbetsgivaren och andra fackförbund som finns representerade på avdelningen så att arbetsmiljöarbetet utvecklas.”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078