23948sdkhjf

Underleverantör går mot strömmen och nyanställer

2008-12-15 När många underleverantörer till massa- och pappersindustrin tvingas till neddragningar, finns det undantag. Ett av de företag som går mot strömmen och nyanställer är Matfors Industriservice strax väster om Sundsvall.
Matfors Industriservice arbetar mot massa- och pappersindustrin samt stålindustrin i hela Sverige med montage, service och underhåll. Man har både egna produkter och är återförsäljare. Det handlar om allt från en limmaskin för massabalar, som tidigare uppmärksammats av Nordisk Papperstidning, och en oljerenare som kan rena alla maskinoljor under drift, till pumpar, transportband och drivremmar.

Företaget har elva fast anställda, men med den extra personal som tas in när det är mycket att göra, exempelvis vid större underhållsåtaganden, blir årsarbetskraften 18 personer. Nyligen rekryterades Peter Svensson från SCA Ortviken till en tjänst som arbetsledare och försäljare på Matfors Industriservice.

– Vi kommer att behöva anställa mer servicepersonal, säger Sven-Olov Jernkrook, VD och ägare, till Sundsvalls Tidning.

När lågkonjunkturen pressar många företag, väljer han i stället att satsa.

– Alla klagar över hur dåligt det är. Men det är nu det gäller att lägga in en extra växel i stället, säger Jernkrook. /AA
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078