23948sdkhjf

Kommersiell lansering av Stora Ensos CDM-teknik

2008-01-04 Stora Enso lanserar ett nytt material för att göra blisterförpackningar stöldsäkra men lätta att öppna. Det nya laminatet CDM Sinuate är den första kommersiella produkt som bygger på Stora Ensos CDM-teknik för elektrisk öppning av förpackningar.
CDM Sinuate är utformat för att förhindra snatteri. Materialet är ett industriellt producerat tunt laminat med CDM-egenskaper, som ger förpackningarna en mycket stark förslutning och gör det extremt svårt för snattare att komma åt produkten. Ändå är den enkel att öppna för kunden, sedan förpackningen låsts upp elektriskt i kassan. CDM bygger på elektrisk delaminering av polymerer.

Ett viktigt område för CDM Sinuate är blister- eller vikblisterförpackningar, som vanligtvis används till relativt små men värdefulla produkter som mobiltelefoner, bärbara mediaspelare, datortillbehör och annan konsumentelektronik. För sådana produkter måste den genomskinliga förpackningen skydda bra och vara svår att stjäla. Det skapar problem för kunderna, eftersom det kan vara mycket svårt att öppna förpackningen efter köpet. CDM Sinuate innebär en lösning på problemet.

- Kraven på stöldskydd och autenticitetskontroll krockar ofta med konsumentens behov av förpackningar som är lätta att öppna och säkra att hantera. Det skapar efterfrågan på nya lösningar som CDM Sinuate, säger Lars Sandberg, Manager CDM Solutions på Stora Enso.

Vid ett konsumenttest i en elektronikaffär i Sverige ansåg 98 procent av konsumenterna att CDM Sinuate-blisterförpackningen var lätt att öppna, medan en vanlig blisterförpackning upplevdes vara svåröppnad även med hjälp av verktyg. /AA
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063