23948sdkhjf

Korsnäs köper Karskär Energi

2008-01-04 Korsnäs har träffat ett avtal om att förvärva resterande 59 procent av Karskär Energi AB från EON Sverige. Prislappen är 200 miljoner kronor.
Affären omfattar ett kraftvärmeverk som funnits på Korsnäs industriområde i Gävle sedan 1971. Karskär Energi producerar 350 GWh el per år, och förvärvet innebär att Korsnäs producerar cirka 38 procent av det årliga elbehovet i egen regi.

- För Korsnäs är det glädjande att ha genomfört denna affär. Den ger oss på ett effektivt sätt en kraftigt ökad självförsörjningsgrad av el vid anläggningen i Gävle, vilket har stor betydelse i tider med mycket höga priser på energimarknaden, säger Peter Sandberg, VD i Korsnäs AB.

Karskärsverket är en högteknologisk anläggning för produktion av el och värme. Anläggningen är utrustad för att på ett effektivt och miljövänligt sätt klara förbränning, ta hand om spillvärme och distribuera fjärrvärme. Anläggningen uppfyller högt ställda krav på rening. Korsnäs ägde sedan tidigare 41 procent av Karskär Energi . /AA
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063