23948sdkhjf

TietoEnator ska spara 100 miljoner euro

2008-01-03 IT-företaget TietoEnator, som är störst i världen inom IT-system speciellt för skogsbruk och skogsindustri, tillkännagav på torsdagsmorgonen ett omfattande effektiviserings- och rationaliseringsprogram. Företaget ska spara 100 miljoner euro till utgången av 2009.
Olönsamma enheter ska antingen säljas eller läggas ner, och företaget ska mer effektivt utnyttja sina lokaler och sin personal. Dessutom ska företaget skära ner på de administrativa kostnaderna. Företagsledningen uppger inte hur många anställda som berörs av åtgärdsprogrammet. De anställda ska informeras under processens gång, heter det.

TietoEnator avser i framtiden att expandera snabbare än planerat i länder där kostnadsnivån är gynnsammare. I den tillväxtstrategi, som nyligen antagits av TietoEnators styrelse, ingår bland annat en förstärkning av företagets ledande position inom skogsindustriområdet. Satsningar på ökad kvalitet i TietoEnators tjänster är också ett prioriterat område.

- Åtgärdsprogrammet är den största förändringen inom TietoEnator på många år. Vi lägger extra tyngd i programmet, och jag är övertygad om att det kommer att ge de förväntade resultaten, säger Åke Plyhm, tillförodrnad VD i TietoEnator.

TietoEnators nye koncernchef, Hannu Syrjälä, som utnämndes i höstas, tillträder 15 februari. /AA
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063