23948sdkhjf

Svagt intresse för FNs trädplanteringsprogram

2008-01-02 FNs trädplanteringsprogram. The Billion Tree Campaign, har pågått under 2007, men flera företrädare för näringsliv och myndigheter i Sverige förvånas över att kampanjen inte väckt större uppmärksamhet.
FNs globala trädplanteringsprogram, The Billion Tree Campaign, nådde målet om en miljard planterade träd i november. Kampanjens syfte är att motverka klimatförändringarna. Alla har möjlighet att delta i programmet - regeringar, lokala myndigheter, företag, organisationer och privatpersoner. Försäkringsbolaget Folksams miljöchef Jan Snaar är förvånad över det låga intresset för kampanjen i Sverige:

- Vi har registrerat Folksams trädplanteringar under 2007 på UNEPs (FNs miljöorgan) officiella hemsida för trädplanteringsprogrammet, säger Jan Snaar. Vi planterade 25 000 träd även 2006.

UNEP-chefen Achim Steiner betonar ikten av allas insatser i trädplanteringsprogrammet och säger till Nordisk Papperstidning/Papernet:

- Vi har bara kort tid på oss att undvika allvarliga klimatförändringar, och nu måste vi agera. Vi måste plantera träd parallellt med andra konkreta samhällsinsatser och sända signalen till den politiska maktens korridorer att tiden för "att vänta och se" är slut. /AA
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078