23948sdkhjf

Stora Enso slutför avyttringen i Nordamerika

2007-12-28 Stora Enso har slutfört avyttringen av sitt dotterbolag Stora Enso North America Inc till den nordamerikanska producenten av bestruket papper, NewPage Corporation.
Som en del av affären avyttrar Stora Enso åtta bruk inom tryck-, fin- och specialpapper, vilket kommer att minska koncernens årliga produktionskapacitet med 2 745 000 ton och antalet anställda med cirka 4 350 personer. De avyttrade bruken ligger i Biron, Duluth, Kimberly, Niagara, Stevens Point, Whiting och Wisconsin Rapids i USA samt i Port Hawkesbury i Canada.

Stora Enso kommer att behålla Corensos nordamerikanska verksamhet. Corenso tillverkar hylsor och hylskartong för industriella ändamål.

- Vi är glada över det goda samarbetet såväl mellan NewPage- och Stora Enso North America-teamen som mellan Stora Enso och Cerberus under den vällyckade avslutsprocessen. Vi tror att det här tyder på en utveckling mot ett vinnande nordamerikanskt team, vilket är viktigt för Stora Enso som minoritetsaktieägare, säger Stora Ensos koncernchef Jouko Karvinen.

Affären medför en förlust för Stora Enso om cirka 37 miljoner euro i fjärde kvartalet 2007. /AA
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065