23948sdkhjf

Norske Skog-aktien tog kortvarigt glädjeskutt

2007-12-12 Norske Skogs aktie tog ett glädjeskutt på tisdagen, när det blev känt att tre norska investerare köpt in sig som största enskilda ägare i bolaget. Aktien steg först tio procent, men när Oslobörsen stängde på tisdagseftermiddagen hade aktien fallit 0,21 procent.
De tre personerna bakom investmentbolaget Unionen AS, som för något år sedan gjorde ett utspel för att försöka rädda Norske Skogs nu nedlagda pappersbruk Union, slog stort på PR-trumman och krävde omedelbart en styrelseplats i Norske Skog. Marknaden reagerade positivt och aktien steg, men när ytterligare besked om investmentbolagets mirakelmedicin för att rädda Norske Skog uteblev, vände aktiekursen raskt neråt och landade på 47,30 norska kronor när börsen stängde. Aktiekursen fortsatte neråt på onsdagsförmiddagen.

- Vi är överraskade över den bristfälliga information som Unionen AS givit. Vi är också bekymrade över Norske Skog och branschen generellt, eftersom Unionen AS hävdar att man inte behöver stänga anläggningar”, säger en analytiker vid SEB Enskilda och tillägger, med adress till de nya storägarna i Norske Skog:

- Ser inte Petter Stordalen & Co att för att få balans på pappersmarknaden måste papperstillverkarna troligtvis stänga en eller annan fabrik? /AA
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096