23948sdkhjf

Nya storägare vill se ny ledning i Norske Skog

2007-12-11 Inga nedläggningar av fabriker med en positiv kontantström och inga utförsäljningar utan direkt godkännande av aktieägarna. De kraven framförs av tre norska investerare, som flaggat upp som största enskilda aktieägare i Norske Skog, och som vill tillsätta en valberedning för att utse en ny ledning i Norske Skog.
Lösningen på Norske Skogs problem är inte att lägga ned fabriker som går med vinst. Det hävdar Petter A Stordalen, Øystein Stray Spetalen och Ove Gusevik, ägare till investmentbolaget Unionen AS, som på tisdagen flaggade upp som största enskilda aktieägare i Norske Skog.

– Norske Skog står inför hotet att lägga ned Follum och en stor del av verksamheten vid Skogn bruk. Men de nuvarande utmaningarna på tidningspappersmarknaden är inte slutet för tidningen som medium och definitivt inte slutet för norsk tidningspappersindustri, säger Petter A Stordalen.

Norske Skog-aktiens fall har öppnat för spekulationer om företagets framtid, menar de tre norska investerarna, som fruktar att bolagets ledning vidtar åtgärder som reducerar värdet för aktieägarna.

Unionen AS har därför bett Norske Skogs styrelseordförande, Kim Wahl, att omgående sammankalla en extra bolagsstämma. Unionen AS kräver att en valberedning utses för att tillsätta en ny styrelse och ledningsfunktioner för Norske Skog, samt att inga tillgångar eller dotterbolag i Norske Skogkoncernen får säljas utan godkännande av aktieägarna.

– Vi vill bjuda in aktieägare, skogsägare, anställda och kreditgivare till ett samarbete för en total lösning på Norske Skogs problem, säger Petter A Stordalen. /AA
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062