23948sdkhjf

Ytterligare två Metso-maskiner till Kina

2007-12-07 Metso Paper har fått en beställning på ytterligare två mjukpappersmaskiner till Kina. Uppstart sker hösten 2008 och våren 2009.
Det är Hong Kong-baserade Fook Woo Group som beställt två tissuemaskiner till sitt bruk i Huizhou, Guangdong-provinsen i södra Kina. Maskinerna är av typ Advantage DCT 60, en mindre maskinmodell i Metsos Advantage DCT-koncept, avsedd för utvecklingsländer.

Ordervärdet har inte offentliggjorts, men ligger normalt mellan 35 och 70 miljoner kronor per maskin, beroende på orderns omfattning och maskinens kapacitet. Den nu aktuella beställningen omfattar två kompletta tsieeumaskiner av typ Advantage DCT 60 med bland annat Metsos OptiFlo II TIS inloppslåda, Yankee cylinder, ValReel rullmaskin och mekaniska drivenheter. Maslinerna är 2,85 meter breda och har en hastighet på 1 300 meter per minut. Varje maskin får en kapacitet på 20 000 ton per år.

- Det här ger en viktig bekräftelse på att vi har utvecklat en produkt som passar den kinesiska marknaden, som stegvis går från många små produktionsenheter till allt större och modernare enheter, säger Anders Björn, VD för Metso Paper Karlstad AB, där maskinerna tillvverkas.

Råvaran vid bruket i Huizhou är returfiber, och mer än 70 procent av produktionen går på export. Fook Woo startades i Hong Kong 1968 och är det ledande företaget i Kina när det gäller pappesåtervinning. Företaget driver en av Kinas största enheter för sortering och återvinning av papper i anslutning till sitt pappersbruk i Huizhou. /AA
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093