23948sdkhjf

Stora Enso avnoteras på New Yorkbörsen

2007-12-07 Stora Enso avnoteras på New Yorkbörsen. Stora Ensoaktien kommer från och med årsskiftet att handlas enbart på börserna i Stockholm och Helsingfors.
Avnoteringen väntas träda i kraft per den sista december i år. Stora Enso avser dock att vidmakthålla en så kallad sponsored Level I ADR facility, och efter avnoteringen kommer Stora Ensos ADR (motsvararr Stora Ensos R-aktie) att handlas på International OTCQX-listan, en marknadsplats där ledande internationella företag åtskiljs från övrig handel med onoterade värdepapper. Handeln med Stora Ensos aktier fortsätter på OMX Nordiska Börs i Helsingfors och Stockholm, och Stora Enso fortsätter att följa de regler som gäller vid OMX Nordiska Börs.

- Beslutet är i linje med vår strategi att fokusera och förenkla vår verksamhet och medför lägre kostnader och mindre komplexitet, säger Hannu Ryöppönen, vice VD och finanschef i Stora Enso.

- Den finansiella marknaden har blivit betydligt mer global de senaste åren, och euroområdet tillhandahåller en likvid och väl fungerande kapitalmarknad. Att ha våra depåbevis noterade på New York-börsen har förlorat en del av sin tidigare dragningskraft, även om investerarbasen och den amerikanska kapitalmarknaden som sådan förblir väldigt viktig och värdefull för oss även i framtiden, fortsätter Ryöppönen. /AA
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062