23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Processrdic
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Billerud startar centrum för förpackningsforskning

Förpackningsforskning blir allt viktigare inom konsumentvaruområdet. Varor förstörs för mångmiljardbelopp varje år på grund av undermåliga förpackningar. Förpackningar är ofta en svag länk i exportsammanhang.





Billerud satsar nu på ett eget utvecklingscentrum för förpackningsforskning kring wellpapplådor som blir det första i sitt slag i världen. Målet är att kunna erbjuda konsumenterna bättre kvalitet på bland annat frukt och grönt.





Varje år förstörs frukt och grönsaker i Europa för 10 miljarder euro på grund av att de packas i kartonger som inte klarar transporterna och frukten kläms sönder. Odlarna försöker motverka klämskador genom att skörda omogna frukter och grönsaker som är hårdare och klarar stötar och tryck bättre.





I Box Lab ska Billeruds experter börja mäta lådors långtidsprestanda och utföra tester i en klimatkammare som varierar temperatur och luftfuktighetsnivåer för att likna transportkedjan för den fyllda förpackningen. Det blir ytterligare fem kompressionsprovare som kommer att placeras i en klimatkammare för att öka både takten och kvaliteten i arbetet samt antalet kundorienterade utvecklingsprojekt.





-Vi har ambitionen att utveckla en global standard för wellådor som ska klara de allra tuffaste förhållandena, säger Per Lindberg, VD och koncernchef i Billerud.





BREAKING
{{ article.headline }}
0.093