23948sdkhjf

Nymölla bygger om renseri och panna

2007-04-17. Stora Enso Nymölla bygger om och uppgraderar sitt renseri och en av brukets båda pannor. Sammanlagt handlar det om en investering på 120 miljoner kronor, och ombyggnaderna ska genomföras under brukets underhållsstopp våren 2008.
- Det här är väldigt positivt. Nu blir vi flexiblare när det gäller att ta emot ved. Tidigare har endast ved av tre meters längd kunnat tas emot, men med ny inmatning av ved kan vi ta emot ved upp till sex meters längd, kommenterar produktionschefen, Stig Svensson, ombyggnaden av renseriet.

Ombyggnaden sker för att anpassa renseriet till nya avverkningsmetoder.

- Det har skett en successiv förändring, och man har konstaterat att man får ut mer av skogen om man har variabla längder. Tidigare var det tre meter och inget annat, men nu låter man det variera mellan tre och sex meter, fortsätter Stig Svensson.

Dessutom ska en av brukets två återvinningspannor byggas om. Pannan, som används för att förbränna restprodukter, återvinna kemikalier och utvinna energi, har hängt med sedan 1960-talet, och är i stort behov av en upprustning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081