23948sdkhjf

SCA Transforest tar över godshantering i Sundsvalls hamn

Sundsvall kommun kommer tillsammans med SCA Transforest att arbeta för att hamnen klassas som en strategisk hamn och att en framtida rikskombiterminal lokaliseras dit. Genom att godsvolymer kan lyftas från bil till sjöfrakt och järnväg minskar transporternas miljöpåverkan.

Sundsvalls Hamn AB ägs idag till 45 procent av Sundsvalls kommun, till 45 procent av SCA Transforest AB och till 10 procent av Svensk Rederiservice AB. Avsikten är att Sundsvalls kommun blir huvudägare med 85 procent medan SCA Transforest blir minoritetsägare med 15 procent.

Samtidigt tar SCA Transforest över stuveri och godshantering i Tunadalshamnen. De cirka 80 anställda i Sundsvalls Hamn AB, som arbetar med dessa uppgifter, erbjuds alla anställning i SCA Transforest. SCA köper också all utrustning för godshantering av hamnbolaget. MBL-förhandlingar har inletts med personalen i Sundsvalls Hamn om de planerade förändringarna.

-Tunadalshamnen är en mycket viktig länk i vår produktionskedja, säger Magnus Svensson, vd i SCA Transforest. Sundsvalls Hamn har skött godshanteringen på ett bra sätt, men vi tror att vi kan utveckla den ännu mer i vår egen regi. SCA utreder just nu flera stora investeringar i Sundsvallsregionen och vi hoppas att våra godsvolymer i hamnen skall öka betydligt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063