23948sdkhjf

Pappers förbundsmöte godkände avtalet

2007-04-16. Pappers förbundsmöte godkände som väntat det nya treårsavtalet vid sitt extrainkallade möte på fredagen. Kritik mot delar av avtalet framfördes dock från flera håll, erfar Nordisk Papperstidning. Bland annat ifrågasattes avtalets längd.
Dennis Bäckman, ordförande i Pappers avdelning vid ABB Figeholm, gjorde sig till talesman för den besvikelse som finns lite här och var inom Pappers över den uteblivna arbetstidsförkortningen.

Pappers ordförande, Jan-Henrik Svanberg, medger att arbetstidsfrågan "var en missräkning som sved", men att han i stora drag är nöjd med utfallet på de krav Pappers ställt i avtalsförhandlingarna.

- Det är nog bara bönder och fackföreningsfolk som aldrig blir helt nöjda, sa Svanberg skämtsamt efter fredagens möte till tidningen Dagens Arbete.

Thomas Nilsson, vice ordförande i fackklubben vid Grycksbo bruk, tyckte att avtalet var det bästa under hans mer än 15 år som aktiv i facket.

- Och jag brukar inte vara den som sväljer allt med hull och hår, säger han och konstaterar att arbetstidsfrågan föll bort också för att Pappers var ensamma inom LO-kollektivet om att driva den frågan.

- Men vi måste också på allvar börja tackla entreprenörsfrågan, som kommer att bli en stor fråga framöver, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109