23948sdkhjf

Nytt talloljekokeri i Frövi

2007-04-12. Korsnäs investerar i ett nytt talloljekokeri vid Frövi bruk. Projektet har inletts under våren och beräknas vara genomfört i slutet av året. Det nya talloljekokeriet kommer att bli högt automatiserat, vilket bland annat kommer att innebära att ingen personal behöver vistas i anläggningen under pågående drift.
Såväl arbetsmiljö som säkerhet kommer att bli avsevärt förbättrade i det nya talloljekokeriet, tack vare den höga automatiseringsgraden.

KPA Engineering har fått uppdraget att ta fram komplett konstruktionsunderlag och tillverkningsritningar till tankar, skrubber och kokare som ska ingå i det nya talloljekokeriet. KPA har även fått uppdraget att ansvara för all rörprojektering.

- Detta är ett viktigt led i vårt goda samarbete med Korsnäs Frövi, säger Lennart Asplund vid KPA Engineeringf i Karlstad. Denna order tillsammans med andra kunders behov gör att 2007 ser ut att bli ett mycket bra år för KPA. Ytterligare några rekrytereingar kan bli aktuella, främst inom kompetensområdena anläggningskonstruktion och process.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064