23948sdkhjf

Norske Skog vill ha ytterligare strukturaffärer

2007-04-12. Norske Skog är öppet för att delta i diskussioner om strukturförändringar inom produktionen av magasinpapper i Europa. Bolaget anser att sektorn fortsatt plågas av dålig lönsamhet till följd av överkapacitet.
Norske Skogs VD, Christian Rynning-Tønnesen, ser ett stort behov av ytterligare konsolidering inom den europeiska magasinspappersproduktionen. Vilken roll Norske Skog vill spela avslöjar han dock inte.

- Vi vill vara öppna för förslag till strukturaffärer med andra bolag. Vi tror att industrin är för lite konsoliderad med för många bolag. Det är grunden till att lönsamheten är för dålig, säger Rynning-Tønnesen i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

- Tidigare har Europa byggt upp en stor exportkapacitet på magasinpapper, och det har fungerat relativt bra, med låga fraktkostnader och liten produktion i andra delar av världen. Nu har högre energipriser och högre fraktkostnader samt ny kapacitet i andra delar av världen ändrat förutsättningarna, och Europa måste anpassa sig till den nya situationen, fortsätter Rynning-Tønnesen.

Prisutvecklingen för magasinpapper har inte varit gynnsam för tillverkarna. Priserna har gått ned sedan i början av året, och det från redan låga nivåer. Samtidigt ökar produktionskostnaderna, bland annat stiger priserna på massa samt på kemikalier, som används i större omfattning för magasinspapper än för tidningspapper.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095