23948sdkhjf

SweTree Technologies och Mendel Biotechnology i fördjupat samarbete

2007-04-12. SweTree Technologies och det amerikanska bioteknikföretaget Mendel Biotechnology ska tillsammans utvärdera mer än 100 utvalda gener, som koder för transkriptionsfaktorer (TF), och deras användning inom skogsbruket, en marknad som uppskattas vara värd cirka 750 miljarder dollar.
Samarbetet mellan SweTree Technologies och Mendel omfattar ett forskningsprojekt för att validera Mendels TF-gener för användning inom skogsbruket samt kommersiella ansatser för att vidareutveckla identifierade produktmöjligheter, inklusive optimerade råvaror för bioenergiområdet.

Mendel har demonstrerat att många gener som kodar för transkriptionsfaktorer förbättrar tillväxthastigheten och stresstoleransen hos kommersiella plantor inom lantbruket. SweTree och Mendel har ingått detta nya, utvidgade samarbetsavtal för att identifiera och kommersialisera de genvarianter som visar sig vara effektiva i olika trädslag.

- Vi är ytterst nöjda med resultaten från det första samarbetet med SweTree, som identifierade signifikanta, förmånliga egenskap i poppel, säger Neal Gutterson, VD i Mendel Biotechnology. Vi förväntar oss att de gener vi nu noggrant har valt ut för den andra samarbetsomgången kommer att visa ytterligare värdefulla egenskaper, inklusive bättre träkvalitet och högre produktivitet.

- Resultaten från vårt första samarbete har varit mycket lovande, både vetenskapligt och kommersiellt. Skogsindustrin har redan visat intresse för vissa av generna från det projektet, säger Mats Johnson, VD på SweTree Technologies AB.

SweTree Technologies är ett skogsbioteknikbolag som utvecklar nya produkter för skogsindustrin. Företaget fokuserar på att utveckla träd med bättre överlevnad, tillväxt och kvalitet för olika applikationer samt nya teknologier för träfibermodifiering. Mendel Biotechnology In. är pionjär i att använda funktionell genomik till att studera plantgener.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094