23948sdkhjf

SCA startar andra maskinen i Valls

2007-04-12. SCA startar under april sin andra mjukpappersmaskin vid bruket i Valls, Spanien. Den spanska tissuemarknaden är den snabbast växande i Västeuropa för närvarande, och marknadsledande SCA har de senaste åren ökat sin produktionskapacitet i landet med över 100 000 årston.
Bruket i Valls har byggts ut kraftigt sedan starten härom året. Med igångkörningen av den andra pappersmaskinen fördubblas kapaciteten. Brukets två maskiner, PM5 och PM6, båda levererade av PMT Italia, har en kapacitet på 60 000 ton vardera. Maskinbredden är 4,5 meter.

- Mellan 2005 och 2006 växte den spanska tissuemarknaden med över fyra procent, säger chefen för SCAs iberiska tissueverksamhet, Jaume Goma, till Nordisk Papperstidning. Handelns egna varumärken växer snabbast, med över elva procent. SCA tillverkar produkter både till sina egna varumärken och till handelns varumärken.

SCA har ytterligare ett mjukpappersbruk i Spanien, beläget mellan Valls och Barcelona. Där finns två mindre pappersmaskiner med en sammanlagd kapacitet på cirka 45 000 årston.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062