23948sdkhjf

Chefsskifte men ingen kursändring i Stora Enso

2007-03-02 Stora Ensos nye VD, Jouko Karvinen, tillträdde formellt vid torsdagens bolagsstämma. Karvinen lovade påskynda översynen av koncernens verksamhetsportfölj och strategi. Den största förändringen består i ändrat fokus från tillväxt till lönsamhet. Företagsledningen planerar dock inget specifikt nytt resultatförbättringsprogram.
Stora Enso har påskyndat översynen av sin portfölj och strategi. De viktigaste inslaget i den nya strategin är att företaget ska ändra sin inriktning från tillväxt till lönsamhet. Målet för avkastningen på sysselsatt kapital (ROCE) ligger kvar på 13 procent.

- Vi måste göra olika val och koncentrera oss på verksamheter som kan ge tvåsiffrig avkastning genom att avsätta resurser till dem, sa den nye koncernchefen Jouko Karvinen vid Stora Ensos bolagsstämma på torsdagen.

Företagsledningen planerar inget specifikt nytt resultatförbättringsprogram. Istället kommer den nya VDn och hans team att leda företaget mot ett intensifierat förbättringsarbete. Information om beslut lämnas allteftersom de har fattats istället för avisering av enskilda fleråriga planer.

- Den goda nyheten är att den globala ekonomiska situationen ser relativt bra ut. Det gör dock avståndet till avkastningsmålet på 13 procent under en konjunkturcykel desto större, så vi har ingen tid att förlora, säger Jouko Karvinen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063