23948sdkhjf

Hammarby-anställda till Stora Enso Fors

Inemot 90 personer mister sina arbeten vid Stora Enso Hammarby, när kartongtillverkningen läggs ned som en del i det av Stora Enso-ledningen aviserade besparingsprogrammet. Nu står det klart, att en del av de anställda vid Hammarby bruk kommer att erbjudas jobb på Stora Ens Fors liksom på företaget Okab i Oskarshamn. Det uppger Gävle-tidningen Arbetarbladet.

Av de 86 personer som mister arbetet har fyra redan fått nya anställningar. För resten av personalen har olika erbjudanden gått ut. Fack och arbetsgivare har bland annat kommit överens om ett bonusavtal, som löper under uppsägningstiden 1 november till 31 maj.

Avtalet innebär att alla anställda får 9 000 kronor extra i månaden om man lyckas köra för fullt i fabriken, hålla leveranstiderna samt klara reklamationer. Skulle produktionen flyttas från Hammarby innan 31 maj, får alla ändå behålla full bonus.

- Vi har gått igenom bonusavtalet på ett klubbmöte, och alla tycker det är okej, säger Conny Persson, ordförande i Pappers avdelning 6, till Arbetarbladet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094