23948sdkhjf

Cowi utformar havsbaserad vindkraft i Indien

COWI ska utforma Indiens första havsbaserade vindkraftpark och kommer att ansvara för kapacitetsuppbyggnaden tillsammans med de indiska myndigheterna, inklusive beredning av en strategi för havsbaserad vindkraft.
Vindkraftverket ska ligga utanför Gujarats kust i nordvästra Indien. Storleken på det här första demoprojektet har inte fastställts än, men den indiska regeringen har stora planer.

– Indien har den nödvändiga kapacitet och vilja som behövs för att utveckla och etablera en havsbaserad vindkraftsindustri. Vi planerar att utforma en park som genererar omkring 50 megawatt, säger Marc Normann, marknadsdirektör för industri och energi i COWI Danmark.




Utöver planering och konstruktion ska COWI bistå de indiska myndigheterna i beredningen av en strategi för havsbaserad vindkraft. och uppbyggnaden av en kunskapsbank om havsbaserad vindkraft.

COWI kommer att bidra med konsulttjänster och teknisk kompetens rörande planering och utformning, vilket omfattar elkonstruktion, konceptuell design av grunden baserat på geotekniska studier och meteorologiska/oceanografiska analyser liksom vindkraftparkens utformning.

Planeringsfasen kommer att löpa under 3,5 år. Därefter ska projektet lämnas ut för upphandling och den nya strategin implementeras. Projektet beräknas slutföras under 2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.053